Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Slipa betonggolv Stockholm

Vi slipar betonggolv i Stockholm

Betong är ett utmärkt golvmaterial i lokaler med hög belastning. Det är tåligt och slitstarkt och kräver väldigt lite underhåll. Men även betong kan behöva fräschas upp från och till. Då kan du anlita oss för att slipa dina betonggolv. Vi utför golvslipning i hela Stockholm och ser snabbt till att era golv ser ut som nya igen och blir redo för att användas under många år framåt.

Kontakta oss redan idag för att få offert på att slipa golv hos er.


Slipning gör golven som nya igen

Betonggolv är vanliga i allt från industri- och lagerlokaler till butiker och kontor. Även i lägenheter har det de senaste åren blivit allt mer populärt att lämna betonggolven synliga för ett snyggt industriellt utseende som går väl ihop med moderna möbler. Kort sagt så är betonggolv mycket mångsidiga och flexibla.

I lokaler som huserar tyngre verksamhet blir golven snabbt slitna och det kan även uppstå skador om något faller ner eller skrapar mot golvet. Upprepat användande kan ge spår på vissa delar och då kan man behöva åtgärda golven för att ge dem sin forna glans åter.

Som tur är går det relativt enkelt att fräscha upp ett betonggolv igen. Precis som med ett trägolv är det möjligt att slipa ytan för att ta bort ojämnheter. När ytan väl är utjämnad kan man enkelt behandla golvet med önskad metod, till exempel genom målning eller att man bonar med ett vax för betonggolv som ger en tålig yta. Det går även att arbeta med polering utan att man tillsätter något till ytan.

En förutsättning för att resultatet ska bli bra är givetvis att betonglagren är tjocka nog. Skulle materialet vara så nedslitet att man kommer ner till skikt där det ligger armeringsjärn får man överlägga om det är bättre att gjuta på ett nytt lager betong eller att välja en annan golvbeläggning beroende på vad lokalen ska användas till. Vi ger er besked om det bästa alternativet innan vi sätter igång med arbetet.

Moderna golvslipningsmaskiner

För att uppnå bästa möjliga resultat är det givetvis viktigt att man arbetar med effektiva och moderna slipmaskiner. Vi har utrustning som klarar av att bearbeta stora ytor på kort tid. Dammet samlas upp i samband med slipningen för att undvika att smuts sprids till övriga ytor. Det gör det möjligt att slipa enskilda rum utan att påverka den övriga verksamheten nämnvärt.

Valet av utrustning anpassas till lokalens storlek så att arbetet blir utfört på kort tid och med högsta möjliga kvalitet och vi har erfaren personal som har goda kunskaper om hur man uppnår önskat resultat utifrån olika betongkvalitéer.

Golv av olika exponeringsklass

Betonggolv kommer i en mängd olika kvalitéer. Beroende på lokalens användningsområde kan de ha olika exponeringsklass och vara anpassade för exempelvis kraftigt bruk av fordon, hantering av starka kemikalier eller endast för “lättare” bruk av gaffeltruckar eller persontrafik. Betongen har av dessa skäl olika hårdhet och porstruktur vilket påverkar vilken utrustning vi måste använda vid slipningen.

Ett golv med en hög exponeringsklass kan kräva aningen mer jobb då porerna brukar vara grövre medan ett enklare betonggolv brukar vara enkelt att åtgärda.

Behandling av betonggolv

Efter slipningen är det viktigt att välja en behandling av golvet som är anpassad till lokalens användningsområde. Dels handlar det om att få önskat utseende, men också om att skapa en yta som är tålig och lättstädad. Ett betonggolv kan antingen poleras med någon form av slipmedium så att det blir tåligt i sig självt eller så kan man förstärka effekten med exempelvis hårdvaxolja eller genom att måla golvet med betongfärg.

Hårdvaxolja kan ge en snygg industri-look som många efterfrågar i bland annat butikslokaler och på kontor. Här syns betongens egen struktur genom ytan och man kan välja om man vill polera upp golvet så att det får glans eller om man hellre lämnar en matt finish.

Att måla ett betonggolv ger så gott som obegränsade möjligheter att välja färg och finish. I industrilokaler kan det vara fördelaktigt att välja en färgtyp som har en aning sand blandad med färgen för att få riktigt bra grepp. I en bostad eller offentlig lokal väljer man troligtvis hellre en slät färg som gör att golvet blir lättstädat. Golvets färg kan påverka karaktären i ett helt rum, så här kan man gärna ta ut svängarna lite extra. Varför inte måla in företagets logo eller välja en nyans som sticker ut en aning?

Polering av betonggolv är det miljövänligaste alternativet. Här behövs ingen ytbehandling i form av färg eller vax som stryks på utan man börjar man att först slipa ner grövre ojämnheter för att sedan polera golvet steg för steg till dess att man uppnår önskad yta. Hör av er till oss så berättar vi mer om alternativen och kan ge er råd kring vilken metod som passar bäst för just era lokalers användningsområden.

Våra övriga tjänster

Utöver att slipa betonggolv så erbjuder vi även tjänster inom rivning och håltagning för både privatpersoner och företag.

Skulle ni ha behov av någon form av sanering så erbjuder vi bland annat mögelsanering och sanering av hussvamp. Vid mögelsanering är vi ett av få licensierade företag i Sverige som utför sanering enligt WSJ-metoden. Metoden tillåter sanering utan att man behöver riva konstruktionen och kan användas i allt från båtar till fastigheter.

Hussvamp är en mardröm för många husägare. Vi vet dock att det i de flesta fall går att lösa dessa problem utan att huset behöver rivas. Konsultera oss så tar vi fram en lösning. Givetvis utförs våra saneringsarbeten med garanti.

Välkomna att kontakta oss idag för att få offert eller mer information om våra olika tjänster. Ni kan antingen fylla i kontaktformuläret så hör vi av oss eller så kan ni använda er av kontaktuppgifterna i högerspalten.

Vi slipar betonggolv av alla slag - få ett proffsigt resultat direkt!