Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-777 51 00

Golvläggare - Fiskbensparkett, trägolv, specialgolv m.m.

K3 Golv i Stockholm är golvläggare med lång erfarenhet av golvbranschen. Vi erbjuder pålitlig golvläggning av bl a trägolv med hela plankor, parkettgolv, fiskbensparkett, specialgolv och mycket mer.

Ska du lägga in nya golv i din bostad och har bestämt dig för trägolv? Ett bra val. Ett vackert trägolv skapar karaktär åt ett rum, är skönt att gå på och ger en ombonad och samtidigt klassisk känsla till ditt boende. Inte undra på att det fortfarande är det vanligaste materialet när vi väljer golv i Sverige. 

Vi lägger alla typer av trägolv från klassiska parkettgolv (fiskbensparkett och lamellparkett) till massiva furugolv och specialgolv! Kontakta oss redan idag via formuläret här på sidan för en kostnadsfri offert på golvläggning. 


Vi kan även hjälpa dig om du tycker det är svårt att veta vilket golv som passar allra bäst i din bostad, vilka träslag som är tåligast eller om du har andra frågor gällande golvläggning.

Fiskbensparkett - en klassiker som håller

Att lägga parkettgolv i fiskbensmönster har vi gjort i Sverige i över hundra år. Det är ett elegant och tåligt mönster som även är lättlagat då de små stavparketterna ofta går att byta ut en och en vid skador. Vi lägger oftast i ek och tillämpar en klassisk teknik med moderna verktyg som gör att fiskbensparketten får en lång hållbarhet. Vi erbjuder även en rad olika ytbehandlingar och till denna typ av golvläggning rekommenderar vi främst en klassisk lack.

Utöver fiskbensmönstret går det även att lägga specialgolv i mer avancerade mönster. Kontakta oss gära så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig. Läs mer om fiskbensparkett!

trägolv fiskbensparkett

Golvläggning - träslag

Man kan i princip välja vilket träslag som helst till sina golv. Det viktigaste för många tenderar att vara utseendet, följt av priset. Men golv har även andra egenskaper, som elasticitet och hårdhet, vilket påverkar känslan på det nylagda golvet.

Just hårdheten är en av de avgörande faktorerna när det exempelvis gäller hur ofta ett golv behöver slipas. För att slipa golv är det oftast bäst att ta in en professionell golvslipare eftersom det kan vara svårt att få ett bra resultat om man inte vet precis vad man gör.

Här är några av de vanligaste träslagen i våra golv och dess främsta egenskaper.

  • Ek: Ett vanligt träslag i golv, framför allt i klassisk fiskbensparkett och övriga typer av parkettgolv. Att det lämpar sig så bra i parkett beror på att det är både slitstarkt och elastiskt och inte alltför hårt. Det är dessutom vackert.

    ekparkett

  • Bok: Bok är ett mycket starkt träslag, men något instabilt. Behöver dock slipas väldigt sällan. Gör sig mycket bra i massiva trägolv med breda plankor. 

  • Furu: Ett relativt mjukt träslag med god hållbarhet. Passar bra i massiva trägolv och kan skuras med såpa för att få ett klassikt skurgolv med en tålig och lättstädad yta. Läs mer om furugolv!

Andra vanliga träslag i våra golv är till exempel ask, mahogny och körsbär, alla med sina egna egenskaper.

Golvläggare - Experter på trägolv - Standard eller specialgolv

Oavsett om du är intresserad av att få hjälp med att lägga in en enkel lamellparkett som du köpt i ett byggvaruhus eller om du vill lägga in ett avancerat specialgolv med skräddarsytt mönster har vi kunskapen som krävs för att göra ett hundraprocentigt arbete. Vi lämnar även garanti på alla golvläggningar för att du som kund ska känna dig helt trygg. Vill du veta mer om avancerad golvläggning och om vilka typer av lösningar som finns tillgängliga är du alltid välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret eller på telefon: 08-777 51 00.

Kvalitet som håller i det långa loppet

Det är viktigt att tänka långsiktigt när det gäller golv. Ett bra trägolv ska ligga en lång tid framöver. Därför är det inte lika viktigt med aktuella trender som det är med just ditt hus egenskaper och framför allt rummet som golvet ska ligga i. Genom att se på rummet kan man få många svar. Passar ett mörkt eller ljust material bäst, ska det vara parkettgolv eller massivt trägolv osv.

 

 

Trä är ett levande material som skapar vackra golv