Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvläggare Stockholm

Experter på alla typer av golv | 08-120 96 900

VI LÄGGER MASSIVA TRÄGOLV,
PARKETT, LAMINAT OCH MYCKET MER

Golvläggare Stockholm – nya golv med garanti till bra pris

Ska du lägga in nya golv i din bostad och har bestämt dig för trägolv? Ett bra val. Ett vackert trägolv skapar karaktär åt ett rum, är skönt att gå på och ger en ombonad och samtidigt klassisk känsla till ditt boende. Inte undra på att det fortfarande är det vanligaste materialet när vi väljer golv i Sverige. 

Vi lägger alla typer av trägolv från klassiska parkettgolv (fiskbensparkett och lamellparkett) till massiva furugolv och specialgolv!

Kontakta oss redan idag via formuläret här på sidan för en kostnadsfri offert på golvläggning. 

Vi kan även hjälpa dig om du tycker det är svårt att veta vilket golv som passar allra bäst i din bostad, vilka träslag som är tåligast eller om du har andra frågor gällande golvläggning.

Omdömen från nöjda kunder

Här kan du se några omdömen från våra Stockholmskunder. Du kan även lämna ett eget omdöme genom att kontakta oss via vårt kontaktformulär.Fiskbensparkett - en klassiker som håller

Att lägga parkettgolv i fiskbensmönster har vi gjort i Sverige i över hundra år. Det är ett elegant och tåligt mönster som även är lättlagat då de små stavparketterna ofta går att byta ut en och en vid skador. Vi lägger oftast i ek och tillämpar en klassisk teknik med moderna verktyg som gör att fiskbensparketten får en lång hållbarhet. Vi erbjuder även en rad olika ytbehandlingar och till denna typ av golvläggning rekommenderar vi främst en klassisk lack.

Utöver fiskbensmönstret går det även att lägga specialgolv i mer avancerade mönster. Kontakta oss gära så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig. Läs mer om fiskbensparkett!

Golvläggare Stockholm - trägolv fiskbensparkett

Golvläggning - träslag

Man kan i princip välja vilket träslag som helst till sina golv. Det viktigaste för många tenderar att vara utseendet, följt av priset. Men golv har även andra egenskaper, som elasticitet och hårdhet, vilket påverkar känslan på det nylagda golvet.

Just hårdheten är en av de avgörande faktorerna när det exempelvis gäller hur ofta ett golv behöver slipas. För att slipa golv är det oftast bäst att ta in en professionell golvslipare eftersom det kan vara svårt att få ett bra resultat om man inte vet precis vad man gör.

Här är några av de vanligaste träslagen i våra golv och dess främsta egenskaper.

  • Ek: Ett vanligt träslag i golv, framför allt i klassisk fiskbensparkett och övriga typer av parkettgolv. Att det lämpar sig så bra i parkett beror på att det är både slitstarkt och elastiskt och inte alltför hårt. Det är dessutom vackert.

    massivt trägolv ekparkett

  • Bok: Bok är ett mycket starkt träslag, men något instabilt. Behöver dock slipas väldigt sällan. Gör sig mycket bra i massiva trägolv med breda plankor. 

  • Furu: Ett relativt mjukt träslag med god hållbarhet. Passar bra i massiva trägolv och kan skuras med såpa för att få ett klassikt skurgolv med en tålig och lättstädad yta. Läs mer om furugolv!

Andra vanliga träslag i våra golv är till exempel ask, mahogny och körsbär, alla med sina egna egenskaper.

Golvläggare - Experter på trägolv - Standard eller specialgolv

Oavsett om du är intresserad av att få hjälp med att lägga in en enkel lamellparkett som du köpt i ett byggvaruhus eller om du vill lägga in ett avancerat specialgolv med skräddarsytt mönster har vi kunskapen som krävs för att göra ett hundraprocentigt arbete. Vi lämnar även garanti på alla golvläggningar för att du som kund ska känna dig helt trygg. Vill du veta mer om avancerad golvläggning och om vilka typer av lösningar som finns tillgängliga är du alltid välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret eller på telefon: 08-777 51 00.

Kvalitet som håller i det långa loppet

Det är viktigt att tänka långsiktigt när det gäller golv. Ett bra trägolv ska ligga en lång tid framöver. Därför är det inte lika viktigt med aktuella trender som det är med just ditt hus egenskaper och framför allt rummet som golvet ska ligga i. Genom att se på rummet kan man få många svar. Passar ett mörkt eller ljust material bäst, ska det vara parkettgolv eller massivt trägolv osv.

 

Så sköter du ditt nylagda golv

För att underlätta för dig som just lagt in ett nytt golv så har vi här sammanställt enkla skötselråd för en rad olika golvtyper. Hittar du inte den information som du letar efter är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig direkt via mail eller telefon.

Skötselråd för parkettgolv

Skötselråd för stengolv och klinker

Skötselråd för massiva trägolv

Skötselråd för laminatgolv

Krav på fuktighet för trägolv enligt AMA

Ett golv bli aldrig bättre än vad underlaget medger. Det är viktigt att tänka på detta i samband med läggning. Oavsett vilket typ av trägolv du investerar i så kommer det att ställas höga krav på både utförande och på underlaget för att din investering ska löna sig i form av ett snyggt, stabilt och hållbart golv.

Fuktighet är viktigt att ha i åtanke. Ser man till Golvbranschens rekommendationer så finns det vissa saker att tänka på i samband med att ett trägolv ska läggas in. Den relativa fuktigheten ska aldrig ligga under 30%. Den ska heller aldrig överstiga 60% - detta enligt AMA (Allmän Material- och Arbetsbeskrivning som publiceras av Svensk Byggtjänst). Trägolv är levande och det påverkar både läggning och framtida livslängd. Luftfuktigheten är avgörande i detta.

Läggs ett trägolv in i ett rum där en lägre fuktighet än 30% finns så skapas ökade risker för att springornas antal blir fler än vad AMA föreskriver. Detsamma gäller för storleken mellan golvplankor och parkettbrädor. Ett motsatt scenario - där luftfuktigheten är för hög, högre än 60% - så finns det risker i att materialfel i form av formförändringar uppkommer. Oavsett vilket så är det något som ökar riskerna för att golvet går sönder, blir fult och får en kortare livslängd än förväntat.

Låt golvet vila i rummet innan

Ett tips är att alltid låta ett trägolv vänja sig vid rummet där det ska läggas in. Genom att placera golvet i rummet något dygn innan inläggning så hinner träet vänja sig vid både temperatur och luftfuktighet. Det minskar risken för framtida problem och komplikationer.

I kombination med en korrekt och professionell läggning så är detta den bästa vägen fram till ett snyggt, inbjudande och hållbart golv. En enkelt sätt att få en investering att bli verkligt lönsam.

Vi hjälper dig att lägga lamellparkett

Lamellparkett är, tvärtemot vad många tror, ingen ny uppfinning. Den introducerades redan i början av 40-talet och detta som en följd av att fler svenskar var i behov av fina, slitstarka golv som en följd av det ekonomiska uppsving som kom av att världskriget nått sitt slut.

En lamellparkett idag är emellertid ett än mer slitstarkt och än mer hållbart golv. Även om principen är densamma nu som då där tre lager - av olika material - pressas samman till en enhet. Det översta lagret är alltid av trä och är också det som både syns och som du dagligen går på.

Professionell läggning av lamellparkett

En lamellparkett är, som en följd av att det översta lagret är av trä, hygroskopiskt. Det innebär att det är levande och att det - liksom alla trägolv - rör på sig i samband med att fukt- och temperaturväxlingar sker. Det krymper då det är kallt - och sväller då det blir varmare.

Det skapar ett behov av en korrekt inläggning. Ett lamellgolv ska läggas flytande för att förhindra att sprickor, bubblor eller större mellanrum mellan plankorna bildas. Vi hjälper dig gärna med detta - givetvis med Rot-avdraget tillgängligt att använda.

En professionell läggning av en lamellparkett ger dig ett väldigt prisvärt golv som är både hållbart och miljövänligt. Ett väldigt bra val som dessutom går att slipa- och fräscha upp allt eftersom. Lite beroende på vilken modell du väljer - och från vilken tillverkare du köper ditt golv - så kan en lamellparkett slipas ungefär 3-4 gånger. Även här kan du givetvis anlita oss för jobbet. Vi ger dammfria slipningar till rimliga priser och där Rot-avdraget är möjligt att använda.

Trä är ett levande material som skapar vackra golv