Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Golvslipning Stockholm - Pris

Golvslipningsexperterna ger dig ett svårslaget pris på golvslipning i Stockholm. Här hittar du våra priser inklusive moms och efter ROT-avdrag. Längre ner på sidan hittar du även våra priser på golvläggning.

Priser på golvslipning i Stockholm

Grundarbeten
 
Pris
Grovslipning
75.-/kvm
Diverse lagningsarbeten
min. debitering 3h
650:-
Fräsning & Nåtning
ca 20 kvm
ca 5.200:-
Fräsning & Nåtning
ca 50 kvm
ca 10.400.-
Fräsning & Nåtning
ca 80 kvm
ca 20.800.-
Slipning tröskel enkel
inkl. efterbehandling
285.-/st
Slipning tröskel dubbel
inkl. efterbehandling
355.-/st
Golvslipning inkl efterbehandling
Pris
Lack
per kvm
280.-
Lack + pigmentering
per kvm
315.-
2-komponents-lack
per kvm
305.-
2-komponents-lack + pigmentering
per kvm
335.-
Hårdvaxolja
per kvm
315.-
Hårdvaxolja + pigmentering
per kvm
335.-
Hårdvaxolja + lut
per kvm
375.-
Hårdvaxolja + lut + pigmentering
per kvm
375.-
Olja
per kvm
315.-
Olja + pigmentering
per kvm
335.-
Såpa
per kvm
375.-
Altanslipning inkl efterbehandling
 
Pris
Neutral olja
per kvm
355.-
Pigmenterad olja
per kvm
385.-
Siox
per kvm
435.-

Information för distansmöten

Vi vill informera dig som kund att vi har möjlighet att utföra arbeten utan att behöva träffas. Vi kan enkelt och smidigt gå igenom arbete, eventuella åtgärder samt material- och färgval via videosamtal, foton och telefon.

Detta gäller alla golvslipning- och målningsuppdrag samt enklare el- och byggarbeten. Vid frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta oss via telefon eller mail.

Golvslipning Stockholm - Pris

Golvslipare med behörighet

  • Behörighet att arbeta i våtrum
  • Godkända enligt Byggkeramikrådet
  • Behöriga elektriker
  • Utbildade målare
  • Auktoriserade golvläggare
  • F-skattesedel
  • ROT-avdrag
  • Försäkrade via Gjensidige



Vad påverkar kostnaden vid slipning av ett golv?

  • Behandling - Det finns många olika ytbehandlingar att välja mellan, alla har sina fördelar och passar olika bra vid olika tillfällen. De skiljer sig också åt i pris och påverkar därför slutkostnaden för golvslipningen. Är du osäker på vilken efterbehandling du vill ha på ditt slipade golv så hjälper vi dig gärna!

 

  • Yta - Hur stor golvyta som ska slipas och efterbehandlas påverkar naturligtvis också slutpriset. Samtidigt kan du ha i åtanke att ju fler av golven i din bostad som du slipar, desto mer höjer du också standarden och därmed också värdet på din bostad. Golvslipning ger alltid en högre värdeökning än vad den kostar.

 

  • Träslag - Alla träslag har olika egenskaper, och vissa träslag tar längre tid och är mer komplicerade än andra att slipa. Om du är osäker på vilket träslag du har i dina golv så kommer vi gärna och tar oss en titt. För att kunna beräkna ett korrekt offertpris måste vi ha information om träslag.

 

  • Reparation - Om golvet har skador som måste repareras kommer det sannolikt att påverka slutpriset för golvslipningen. Samtidigt ger en omsorgsfull reparation naturligtvis en ännu större värdeökning på bostaden, eftersom golven inte längre är renoveringsobjekt. Små skador som repor kräver dock sällan någon större insats utan försvinner för det mesta vid själva slipningen.

Senaste artiklarna om golvslipning

RSS

Hur ofta ska man behandla en altan?

6 Aug 2024

Genom att ytbehandla en altan eller ett trädäck håller träet längre. Defekterna från fukt och ytmögel minskar och tåligheten blir bättre. Om du inte ytbehandlar altanen så kommer nederbörd, sol och föroreningar att göra att träet blir grått och det blir också mer sprickor och stickor i det. I ett obehandlat trädäck blir dessutom de [...]


Miljövänlig behandling av trägolv

31 Mar 2024

Trä är det klassiska materialvalet i svenska hem. Här går vi genom alternativ för en bra och hållbar miljövänlig behandling av trägolv. Välj en miljövänlig behandling Det har länge varit förstahandsvalet i vardagsrum och sovrum, men syns nu allt oftare även i köket och hallen. För att få golven så tåliga att de klarar fukt [...]


Ta bort gammal plastmatta – en guide

17 Jan 2024

Har du tröttnat på hur ditt golv ser ut och vill lägga ett nytt? Det kan innebära att du har ett litet projekt framför dig och detta i form av att ta bort den gamla plastmattan. Vi ska visa hur du ska göra detta. Att ta bort en gammal plastmatta är något som på förhand [...]


Så kontrollerar du luftfuktigheten inomhus

13 Dec 2023

Trägolv trivs allra bäst i en relativ luftfuktighet som ligger på mellan 30-60%. Kontrollera luftfuktigheten med en hygrometer och justera med en luftavfuktare för bästa resultat! Undvik hög eller låg luftfuktighet I hem med för hög luftfuktighet så skapas problem i form av bakterier. Bakterier trivs utmärkt i fuktiga miljöer. Detsamma gäller för mögel, svamp [...]


Bra golv till barnrummet

13 Sep 2023

Att välja inredning till ett barnrum handlar om att flera olika faktorer ska samspela. Dels så ska rummet inredas för att ge barnets fantasi fritt utlopp. Bra golv till barnrummet - hur ska man tänka? Genom färger och mönster kan man som förälder bygga en värld till sina barn. Samtidigt så handlar det även om [...]


Vertikalskära gräsmattan - så fungerar det

21 Jul 2023

Har du problem med att få gräset att växa på din gräsmatta? I så fall kan det vara läge att vertikalskära gräsmattan snarare än att klippa den. En vertikalskärning tar bort mossa som växer under gräset och som förhindrar gräset från att bli grönt och frodigt. Det innebär att du genom en vertikalskärning kan komma [...]


Lägga kalksten utomhus – en guide

25 Jun 2023

Kalksten är en vacker natursten som passar bra både inomhus och utomhus med vissa begränsningar. Det porösa materialet och oförmågan att tåla minusgrader gör att stenen bör användas på ett genomtänkt sätt. Här berättar vi mer om kalksten och hur du ska göra när du ska lägga den utomhus. Kalksten är ett samlingsbegrepp Kalksten är [...]


Rengöra altan med högtryckstvätt

23 May 2023

Att använda en högtryckstvätt för att göra rent altanen är enkelt och effektivt. Många gånger behöver man inte köpa en högtryckstvätt själv utan man kan hyra en. Du kan söka på internet för att se vad det finns för alternativ i din närhet.  Förbered altanrengöring Det första du måste göra är att städa undan alla [...]


Räkna ut vad en enkel golvslipning kostar

Fyll i antal kvadratmeter och få ett prisförslag. Gäller vanlig parkettslipning med 2 lackningar




Minimidebitering 20 kvm


Golvslipning FAQ – vanliga frågor

Vilka golv kan man slipa?

Man kan slipa massiva trägolv och parkett. Även stengolv går att slipa eller polera. Klickgolv och laminatgolv går inte att slipa eftersom de endast har ett mycket tunt lager trä på ovansidan. Vissa trägolv är så pass slitna eller skadade att det inte räcker med att slipa golvet. Då kan man behöva byta ut vissa delar eller lägga ett nytt golv. 

Blir det dammigt när man slipar golv? 

Vi erbjuder dammfri golvslipning som håller slipdammet till en minimal nivå.

Vad finns det för olika golvbehandlingar?

Det finns många behandlingar som alla har sina olika karaktärer och fördelar. De vanligaste behandlingarna för trägolv är olja och lack. Det finns dock en hel del andra behandlingar som exempelvis hårdvaxolja, såpa eller lut. 

Går det att behålla golvets karaktär när man slipar det?

Ja, om golvet är i betsat i en särskild färg eller behandlat på ett särskilt sätt så kan vi återskapa det. 

Är det inte bättre att lägga ett nytt golv?

Våra skickliga golvläggare hjälper er gärna lägga ett nytt golv om ni vill. Har ni ett slitet trägolv kan vi först titta på om det går att rädda genom att renovera och slipa det då det ofta är billigare än att lägga ett helt nytt golv. 

Hur skiljer sig slipning av furugolv från parkettgolv?

När det kommer till slipning av golv är det viktigt att förstå skillnaderna mellan furugolv och parkettgolv för att uppnå bästa resultat.

Furugolv: Furugolv är ofta mjukare och har en lägre densitet än parkettgolv. Detta innebär att de kan vara mer känsliga för slipning och kan kräva en mer varsam behandling för att undvika att skada träets yta. Vid slipning av furugolv är det viktigt att använda rätt kornstorlek på slippapperet och att vara noga med att inte slipa för djupt, då detta kan leda till ojämnheter och skador på golvet.

Parkettgolv: Parkettgolv består vanligtvis av flera lager av trä, ofta med ett hårdare yttre lager. Slipning av parkettgolv är därför ofta mindre riskabel när det gäller att skada golvytan. Eftersom parkettgolv är mer hållbara kan de slipas fler gånger än furugolv. Vid slipning av parkett är det också viktigt att ta hänsyn till trädets riktning och laminatets tjocklek för att undvika skador och för att säkerställa ett jämnt och hållbart resultat.

Oavsett golvtyp, är det alltid bäst att anlita en professionell golvslipare för att säkerställa att slipningen utförs korrekt och att golvet får den finish du önskar. Kontakta oss för en konsultation och låt oss hjälpa dig med slipningen av ditt golv!

Konkurrenskraftiga priser på både golvslipning och ytbehandlingar