Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Specialgolv | Lägga betonggolv, epoxigolv m.m.

Vi lägger en rad olika typer av specialgolv. Vår långa erfarenhet gör att vi kan erbjuda snabb och pålitlig service till låga priser. Du kan även få hjälp med service, underhåll och kompletterande ytbehandlingar. 

Hör av dig till oss genom att fylla i vårt kontaktformulär. Du kan också nå oss på telefon: 08-120 96 900Specialgolv – för dig som vill ha något annorlunda

I ett modernt hem finns det alltid utrymme för lite variation och oväntade idéer. Många kan tycka att det blir lite enformigt med trägolv i varje rum och vill hitta sätt att variera stilen. Golv som inte hör till de traditionella golvslagen som trägolv, linoleumgolv, klinker och så vidare, brukar kallas specialgolv. Det finns en mängd olika golvtyper som kanske till en början mest användes inom industrin, eller togs fram för ett särskilt syfte, men som nu börjat hitta vägen in i människors hem.

Modern inredning handlar mycket om att sätta stämningar och att bygga miljöer. I ett hem kan man gå mellan olika typer av miljöer eller hålla sig till en enda. Genom att kolla lite på vad det finns för olika typer av specialgolv kan man få mycket inspiration till att ge sitt hem en ny atmosfär. Här tar vi en titt på några av de specialgolv som är särskilt populära just nu.

skeppsgolv

Lägga skeppsgolv – populärt specialgolv med marin känsla

Skeppsgolv blir alltmer populärt i svenska hem. Vi svenskar har ju en förkärlek för marina inslag i våra hem och ett skeppsgolv är så marint det kan bli. Det speciella med skeppsgolv är att de ju till en början skapades för att användas på sjön och därmed är extremt vattentåliga. Det som karaktäriserar skeppsgolven är de nedfrästa gummilisterna, nåtarna, som skyddar mot vatten och dessutom ger golvet dess speciella utseende. De gör dessutom golvet mer rörligt och smidigt.

Tiljorna i ett skeppsgolv är vanligtvis av ek men även andra träslag förekommer. Det är vanligt att man ytbehandlar skeppsgolv med olja eftersom det ger ett mjukt och vackert golv med skydd på djupet. Nyare skeppsgolv har ofta en ytbehandling av hårdvaxolja. Medan det visserligen är ganska dyrt med skeppsgolv och de är ganska svårlagda så är ett kvalitativt skeppsgolv lagt av en professionell golvläggare ett golv som kan hålla mycket länge och se vackert ut år efter år.

Slipad betong känns lyxigt och modernt

Vill man ha en rustik och industriell känsla i hemmet är slipad betong ett utmärkt val. Ett slipat betonggolv är vackert och känns inte alls obehagligt att gå på. Det kan behandlas med lack eller vax och man kan även pigmentera det till en kulör man önskar.

Ett betonggolv läggs inte, utan gjuts genom att man häller ut betong och planar till den. Det tar sedan en tid för betongen att stelna, vilket kallas för att den brinner. När golvet brunnit färdigt kan det slipas vilket sker med en golvslipningsmaskin med sliprondeller för betong. När golvet slipats har det en högblank yta som ser mycket exklusiv ut.

Tegelgolv i hallen – både praktiskt och retro

Tegel är ett spännande och expressivt golvmaterial. Vi är ju mycket vanare att se tegel på väggar och tak, men faktum är att det blir allt populärare även på golv, ofta i miljöer där man kanske tidigare skulle valt klinker eller marmorplattor, som i hallen eller i köket. Golvtegel kommer i form av plattor som är ungefär 20 mm tjocka och de är mycket hållbara. Dess enhetliga form gör att man kan hitta på mycket spännande med golvtegel, till exempel är det mycket populärt att lägga golvtegel i klassiska parkettmönster som fiskbensparkett.

Tegelgolv ger en speciell funkiskänsla trots att det inte tidigare varit speciellt vanligt att lägga. Det gör att det passar lika bra i hallen på en femtiotalsvilla som i lägenhetsköket i det nybyggda flerfamiljshuset.

Epoxigolv – tåligt golv för till exempel köket

Epoxi är egentligen inte en golvtyp utan en speciell tvåkomponentsfärg som ger en extremt hållbar yta. Epoxifärg har använts inom industrin länge men man har också målat golv i garage med epoxifärg. Nuförtiden är det vanligt att måla exempelvis golven i köket eller i hallen med epoxifärg.

Epoxi kan användas på trä, betong och de flesta andra typer av golv och ger ett extremt slitstarkt golv med industrikänsla. Det är i grunden transparent men kan fås i vilken kulör som helst. Man kan även välja mellan en helblank, halvblank eller matt yta.

Kontakta oss om du vill veta mer om specialgolv

Ett specialgolv kan verkligen sätta pricken över i när man inreder sin bostad och det finns all anledning att ta en titt på lite annorlunda och spännande golvlösningar när det är dags att renovera eller bygga nytt.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill ha tips angående specialgolv. Vi har erfarenhet av att lägga alla typer av golv och kommer gärna med tips på vad som kan passa i ditt hem.

 

K3 Golv har bred och omfattande kompetens inom bygg och entreprenad!