Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Så fungerar ROT-avdraget

ROT-avdraget är en skattereduktion som du som privatperson kan få för förbättringstjänster i hemmet, t ex golvslipning. Det gör att priset för en golvslipning från oss blir mer fördelaktigt.

ROT står för Renovering - Ombyggnad - Tillbyggnad, vilket ger en god idé om vad det är för tjänster det handlar om.

ROT-avdraget är just ett avdrag, inte ett bidrag. Du kan bara beviljas ROT-avdrag om det du betalat in i skatt under året täcker summan du vill dra av. När du anlitar oss för ett arbete bör du, om du är osäker, själv kolla med Skatteverket om du har rätt till ROT-avdrag. Det gör du lättast genom att besöka deras hemsida eller genom att ringa dem. Om du har rätt till ROT-avdrag är det sedan vi som drar av summan från din faktura och när du betalat så begär vi ut pengar från Skatteverket.

Krav för att beviljas ROT-avdrag för golvslipning eller golvläggning

Det finns vissa krav för att du ska kunna begära avdrag för ROT, utöver att du måste ha betalat in tillräckligt mycket skatt:

  • Du måste ha fyllt minst 18 år, eller fylla 18 under året.
  • Du måste äga och bo i bostaden där arbetet utförs.
  • Du måste vara bosatt i Sverige och betala skatt här.
  • Den som utför arbetet måste ha F-skatt.

Hur mycket kan man dra av?

Du kan dra av max 50 000 kronor per år, förutsatt att du betalat in tillräckligt mycket skatt. Dock kan varje annan person i hushållet som uppfyller kriterierna också dra av 50 000 kronor per år, så här har ni mycket att vinna på lite planering.

ROT-avdraget är nära besläktat med RUT-avdraget, som medger avdrag för hushållsnära tjänster, till exempel städning och trädgårdsarbete. Avdragen läggs ihop och har du redan begärt avdrag på en stor summa för RUT-tjänster är den summan förbrukad även för ROT.

Vad vi behöver veta

Det är vi som begär ROT-avdraget åt dig från Skatteverket, men för att göra det behöver vi dels veta att du har rätt till ROT och utöver dina personuppgifter behöver vi även ha fastighetsbeteckningen på ditt hus. Om du bor i bostadsrättsförening är det istället föreningens organisationsnummer och ditt lägenhetsnummer vi behöver. När vi har dessa uppgifter drar vi av summan från din faktura och begär sedan ut pengarna från Skatteverket. Om Skatteverket av någon anledning senare inte beviljar ditt ROT-avdrag så blir du återbetalningsskyldig till dem.

Golvslipning med ROT-avdrag