Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Slipa trappa i Stockholm

Har du en gammal trappa som du är osäker på kring hur du ska göra för att fräscha upp den? Vi hjälper dig gärna.

Dags att slipa trappa i Stockholm?

Att slipa trappa är en av de områden vi specialiserat oss på i Stockholm och vi har lång erfarenhet av arbete hemma hos privatpersoner. Oavsett vilken typ av trappa det är. Går den att slipa så är vi redo att hugga in.

En trappa har - precis som ett golv - ett behov av regelbundet underhåll. En sliten trappa är dels något som påverkar negativt rent estetiskt - men det är även något som kan vara farligt. Ytan blir hal, den kan bli spårig - som en följd av att fötterna placeras på samma ställe - och den kan dessutom släppa ifrån sig flisor; något som man inte vill ha i foten. En äldre trappa behöver omsorg och kärlek. Vi sköter den biten åt dig.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert på trappslipning!

Nyrenoverad trappa ökar värdet på din bostad

Trapprenovering är en tydlig värdehöjare av en bostad. Går du i säljtankar så kan en renoverad trappa bidra till att din bostad upplevs som mer attraktiv. Oavsett om den leder upp till en övervåning eller ner till en källare så skapar den en mer inbjudande atmosfär och helhet. Att slipa om din trappa genom oss är dessutom något som inkluderas i Rot-avdraget. Det bidrar ytterligare till investeringen: den initiala kostnaden blir inte så hög genom att du kan dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet.

slipa trappa Stockholm för hand

En trappa inomhus är förmodligen en av de mest utsatta områden gällande slitage som finns i en bostad. Tunga steg som hamnar på samma ställe - dag ut och dag in - varvas med ett sämre underhåll. Det skapar ojämna steg som dels är obekväma att gå på och som dels också är väldigt trista att se på. En slipning gör skillnad.

Steg för steg för att slipa trappa

Att slipa en trappa är ett projekt som kräver fullständig lyhördhet och kunskap. Det tar tid - i synnerhet om du vill inkludera målning av trappan i fråga - och det gör det som en följd av att stegen har en begränsad yta. Det gör att maskinslipning kan komma att behöva kompletteras med traditionell slipning för hand. Vi använder normalt en trekantsslip och en slip med en större slipyta för att få till bästa möjliga resultat.

Vid slipningen så ser vi till att minska dammspridning. Slipdamm tenderar att flyga omkring lite varstans och genom att täcka för - samt använda oss av speciella knep (ett fuktat badlakan, exempelvis) så kan vi begränsa dammet från att spridas runt i din bostad. Vi startar alltid med ett grövre sandpapper för att sedan stegvis varva ner till mer finkalibriga papper.

Vi ser till att varje steg blir jämnt och fint. Ytbehandlingen som appliceras efteråt bidrar till både säkerhet och skönhet. För familjer med småbarn kan vi även säkra upp ytterligare genom exempelvis halkskydd. De skapar större trygghet.

Då slipningen är utförd så spacklar vi igen alla hål, sprickor och ojämnheter och då detta torkat så slipar vi till en fin och behaglig yta igen.

Lackning och applicering av ytbehandling sker härnäst och här har du som beställare stor chans att påverka. Hur vill du att din trapp ska se ut? Vi kan bland annat erbjuda lack, olja eller hårdvaxolja som ytbehandling. Samtliga med klara fördelar, men även med mindre nackdelar. Vi går gärna igenom dessa med dig innan vi sätter igång.

Har du småbarn i hemmet så kan vi även säkra upp trappen genom att sätta upp halkskydd som förhindrar fallolyckor. Även här finns ett stort urval och möjlighet att både välja och matcha mot husets övriga interiör. Ett halkskydd idag är definitivt inte synonymt med något förfulande. Det är snarare tvärtom.

En trappa med matta över? Vi renoverar innan

Har du - som många har - en trappa som är klädd med heltäckningsmatta eller en linoleummatta så kan vi givetvis även erbjuda oss att ta bort den innan slipning. Vi tar bort mattan så att stegen blir trärena innan vi slipar till och applicerar en snygg finish i form av ytbehandling. Du får en trappa som är som ny - men till en bråkdel av priset för vad motsvarande resultat skulle kosta att bygga.

Pålitliga ytbehandlingar för ditt golv