Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Slipa betonggolv - tips och råd

Vi tänkte här ge tips om hur man ska slipa ett betonggolv. Att slipa golvet gör att man får en jämn yta med fin, glänsande finish.

Ett betonggolv ger en unik personlighet till ett hem. Man får en bostad som är tuff, som lägger sig utanpå den rådande normen och som ger den en mer urban känsla snarare än den ombonande känsla som ett trägolv ger. Betong är hårt, det är kargt och det är rakt igenom naturligt. Det senare innebär att det är lätt att matcha mot andra material. Betonggolvet syns - men det behöver inte stjäla rampljuset från den övriga inredningen.

Att slipa ett betonggolv kräver kunskap och det kräver speciella slipmaskiner. Det går inte att använda en vanlig slipmaskin, det krävs en diamantslip. Helt av den anledningen att betong är så hårt så att man måste använda en maskin som klarar av att penetrera ytan och som kan göra den slät och fin.

Skillnaden mellan att hantera en diamantslip och en vanlig slipmaskin är stor. Det krävs precision och minsta misstag kan skala bort en väsentlig del av betonghuden - det kan i sin tur leda till en skada som är att anse som irreparabel. Därför rekommenderas professionell hjälp i samband med en slipning av ett betonggolv. På köpet får du maskiner och fackkunskap; det ger ett golv som är plant, vackert och hållbart.

Gjut ett nytt lager betong

I många fall måste man gjuta ny betong innan man slipar. Om du rivit upp ett trägolv och har betong under så kan det vara frestande att använda det rakt av. Det fungerar sällan. Dels så finns ofta sprickor och dels så är det ofta en ojämn yta som gör att det blir svårt att leva normalt. Ett nytt lager betong är inte så svårt att lägga på och gjuta - men det ger en avsevärd effekt.

Passa på att installera värmeslingor

I samband med gjutningen så kan man även passa på att skaffa sig ytterligare bekvämligheter. Ett betonggolv är kallt att gå på och detta kan man råda bot på genom att gjuta in värmeslingor i den nya betongen. Dessa bör alltid läggas in av en elektriker. Om du vill ha ett varmt betonggolv så bör således en elektriker kontaktas innan gjutningen sker. Vi skulle definitivt rekommendera detta.

slipat betonggolv i lägenhet

Ett betonggolv är väldigt hårt och väldigt kallt. Det finns exempel på där detta skapat sämre trivsel i bostäder och där det slutar med att man lägger ett vanligt golv över betongen istället. Har man golvvärme så ökar trivseln och man slipper använda sig av både mattor och tofflor. En bra lösning på ett potentiellt, stort, problem.

Välj pigmentering i samband med gjutningen

Du behöver inte välja den klassiska betongfärgen om du inte vill. Betong är tacksamt att förändra och det är något som kan ske i samband med gjutningen. Genom att blanda i färg i samband med att betongen blandas så kan man också få nästan exakt vilken kulör man vill.

Den karga, unika känslan kommer ändå att finnas där - trots att du kanske väljer en lite annorlunda kulör. Känner du att detta är tilltalande så är det fullt möjligt att prova lite på mindre ytor innan man sätter igång. Det ger dig en bra bild av vad du kan förvänta dig av den färg du valt.

Betong - tillbaka till naturen

I dessa tider av överhängande klimathot så kan det vara bra att gå tillbaka till rötterna och låta naturen spela en roll i våra hem. Något som också sker i en större utsträckning och där trender av naturliga inslag dominerar i stort sett i varje rum.

Betong är ett naturligt material - grus, kalk och lera - och det är något som många idag ser som väldigt tilltalande. I samband med den sista finishen - ytbehandling av en speciell polermaskin - så får man ett naturlig golv som samtidigt har den där glänsande lystern. Ett betonggolv är dessutom enkelt att sköta och har samtidigt en enorm livslängd.

Sammantaget så är fördelarna extremt många fler än nackdelarna. Där finns egentligen bara en enda: ett betonggolv är hårt. Allt du tappar på det kommer att gå sönder. För en barnfamilj kanske andra golv är en bättre lösning; åtminstone till dess att barnen vuxit upp lite.

Kompetent golvslipning som lyfter ditt hem.16 Oct 2019