Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Förberedelser i bostaden inför en slipning

Själva golvslipningen är en del i en helhet där tre stycken moment ingår. Dels så har vi den initiala fasen där man måste förbereda allting inför att golvslipningen i fråga ska kunna äga rum och ge ett så bra resultat som möjligt. Del så har vi den avslutande fasen där man väljer ytbehandling och applicerar denna över ytan som har slipats. Ytbehandlingen utgör det primära skyddet och här kan man antingen - primärt; det finns fler - välja mellan Hårdvaxolja, Olja, eller Lack som alternativ.

Mindre krav på förberedelser nu än då

Vi ska dock titta närmare på förberedelser som krävs inför en golvslipning. Här kan man säga att väldigt mycket har hänt under senare år. En golvslipning förr krävde avsevärt mycket större ansträngning. Detta då damm riskerade att hamna överallt i bostaden vilket ledde till att det kunde vara relativt komplicerat att få helt rent efteråt. Det kunde finnas slipdamm i allt ifrån möbler, kökslådor, sängen, skor - precis överallt; och detta gjorde att det i många fall kostade mer än det smakade.

Skillnaden då och nu är i det närmaste monumental sett till städning efteråt. Dagens slipmaskiner samlar upp det mesta av dammet och kan i många fall erbjuda en helt dammfri golvslipning.

tomt vardagsrum inför golvslipning

Hur mycket dammar det och vad ska skyddas mot damm?

Som alla förstår så är alltså en modern maskin ett måste vid en golvslipning. Anlitar du oss, ett företag som har sådana i sin maskinpark, så slipper du oroa dig för damm. Väljer du att hyra en maskin så bör du se till att denna har god uppsamlingsförmåga. Skulle det inte vara så - då bör du även se till att hyra en dammsugare som klarar av att hantera det fina slipdammet. Troligt är att din normala dammsugare inte har den kapaciteten och att den därmed kommer att ta skada.

Med detta sagt så tänkte vi visa hur du ska förbereda din golvslipning från grunden och där vi alltså räknat med att du hyrt alla maskiner som krävs. Bokar du golvslipning hos oss brukar det räcka med att du bär undan möbler och ser till att rummet är helt tömt.

  • Bär ut alla möbler.

  • Tvätta golvet noggrant.

  • Slå ner alla spikar och skruva i alla skruvar. Dessa kommer att riva sönder slippapperet annars.

  • Täpp till rummet. Använd ångspärrsplast och tejpa igen alla glipor vid dörrar som vetter mot andra rum. Tänk även på att täcka lådor!

  • Du kan även blöta ett lakan och lägga detta i någon del av rummet - det samlar ihop mycket damm och spån.
K3 Golv har bred och omfattande kompetens inom bygg och entreprenad!13 Nov 2017