Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Nya trender inom specialgolv

Nytt år och nya utmaningar! Och även om golvbranschen inte är särskilt trendkänslig så är det ändå spännande att så här års titta på vad vi under 2019 kommer att ta oss för i golvväg. Golv är ju ingenting som det experimenteras särskilt mycket med i Sverige, men på senare år har vi ändå märkt en trend mot att man i sin bostad ibland är sugen på att variera sig när det gäller golven. För några år sedan höll man sig till det traditionella: trägolv i alla rum förutom hall och kök, där man av praktiska skäl valde klinker, stenplattor eller linoleum. Och så ser det fortfarande ut i de flesta svenska hem.

”Egentligen kan man ju inte göra fel när det gäller golv. Golv är en så pass viktig del av rummet så det sätter standarden i varje rum, och resten av inredningen får följa efter”

Nuförtiden är det dock inte helt ovanligt att stöta på specialgolv som skeppsgolv med tränåt, betong- och tegelgolv eller grova plastgolv av industrityp i vanliga bostäder. Vi har nog blivit mer benägna att experimentera med golv och det är en utveckling som vi verkligen välkomnar. Egentligen kan man ju inte göra fel när det gäller golv. Golv är en så pass viktig del av rummet så det sätter standarden i varje rum, och resten av inredningen får följa efter. Väljer man ett golv av bra kvalitet spelar det mindre roll om det är av betong, massiva parkettstavar eller vinyl. Så är det någon trend vi verkligen hoppas på under 2019 så är det att människor experimenterar mer med golven i sina bostäder och vågar satsa på det som är lite udda och sticker ut.

Textilplattor i sovrum

Textilplattor är en golvtyp som kommit starkt på senare år, som ett alternativ till den klassiska heltäckningsmattan. Den stora fördelen med textilplattor är att de är lättare att lägga, är lättstädade samt att de går att variera i oändlighet. Moderna textilplattor finns i en uppsjö olika nyanser, och genom att köpa plattor av två eller fler färger är det lätt att skapa rutmönster helt efter eget huvud. Till exempel kan man skapa ”rum i rummet” genom att välja att lägga rutor av en speciell färg i till exempel ett hörn eller runt sängen. Ett smart och enkelt sätt att göra ett rum tydligt.

Dessutom är textilplattor ljuddämpande och sköna att gå på. De passar därför utmärkt i sovrum, men också så klart i barnens rum.

Betonggolv fortsatt på uppåtgående

Betonggolv har en naturlig kraft och skönhet som är svår att stå emot. Ett slipat betonggolv som belagts med vax är både snyggt och skönt att gå på, och ger omedelbart en touch av elgans till ett hem. Har man en villa kan man med fördel gjuta ett betonggolv i hallen eller varför inte i köket.

Allt fler svenskar får upp ögonen för betonggolv och dess många användningsområden, så detta tror vi definitivt är en strömning som kommer att fortsätta under 2019.

Blir glasgolv en ny trend?

Vissa företag har börjat sälja glasgolv för privatbostäder, och här har vi helt klart en uppstickare i kampen om knasigast golv 2019. Men faktum är att glasgolv kanske inte är så tokigt som det låter. Det glasgolv som säljs är uppbyggt av flera lager glas med mellanskiktsfilmer som gör det starkt utan att tumma på utseendet. Glasgolv finns i många varianter, från helt transparent till opakt eller färgat.

Det häftiga med glasgolv är att de kan hjälpa till att sprida ljus ner till en mörk undervåning. Oftast gör man inte hela golvet i glas, utan en del på kanske 4-5 kvm.

Kompetent golvslipning som lyfter ditt hem.6 Apr 2019