Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Renovera parkettgolv | Laga skador i parkett

Renovera din parkett och få ett nytt golv. Att laga enklare skador i parketten och sedan slipa och ytbehandla golvet ger det en ökad livslängd.

Renovera ditt parkettgolv istället för att lägga nytt

Det finns många fördelar med ett parkettgolv. Utöver det rent estetiska - ett parkettgolv är extremt vackert - så har man också väldigt många alternativ gällande mönster. Man kan, som ett axplock, välja mellan exempelvis Årstaparkett, Holländska parkett, shack, mosaik eller den givna favoriten - och drömmen för många: fiskbensparkett. Samtliga dessa skapar intressanta uttryck och kan med fördel användas för att lyfta den övriga inredningen i bostaden.

En stor fördel med ett parkettgolv är att den går att renovera. Golvet är den yta i bostaden som slit allra mest. Vi går på det dagligen. Vi drar in smuts som hamnar på golvet. Vi ställer tunga möbler på ytan. Vi har kanske barn som leker och vi har en förmåga att tappa föremål - allt detta skapar slitage som innebär fula märken, repor och ett golv som tappar lyster och glans.

Tänk på att ett golv slits olika

Det som man ska tänka på - och som talar till fördel för en parkett då man ska välja ett golv - är att ett golv slits olika. Man kan se att vissa områden drabbas av ett hårdare slitage. Detta som en följd av hur vi rör oss i hemmet. Man kan se tydligt att vissa områden i köket kommer att slitas hårdare än andra - exempelvis framför kylskåpet, framför spisen och runt matbordet. Samma sak gäller i hallen där ett stort slitage finns rent generellt, men där området precis framför dörren är extra utsatt.

Väljer man ett parkettgolv så kan man göra punktinsatser i samband med renoveringen. Man behöver inte byta ut hela golvet om någon del slitits hårdare - det ger ett golv som också får en längre livslängd.Laga repor, hål och mindre skador på egen hand

Hur ska man då göra för att renovera en parkett? Allt beror på vad det handlar om för typ av skador. Vi tänkte gå igenom några vanliga sådana och ge exempel på åtgärder.

  • Bucklor. Bucklor och tryckmärken kan synas på en parkett.. De flesta av dessa är fullt hanterbara och av den karaktären att de inte syns - vissa påverkar negativt. En lösning är att använda fukt. Blöt en trasa och placera den över bucklan. Fukten penetrerar träets fibrer och gör att dessa sväller - något som gör att bucklan tenderar att försvinna. Om inte - prova med en fuktig trasa och ett hett strykjärn. Var dock försiktigt så att det inte bränner golvet.

  • Hål och sprickor: Träpasta finns att köpa i vilken bygghandel som helst och det är en effektiv lösning mot både mindre hål och sprickor i parkettgolvet. Läs instruktionerna noggrant.

  • Repor - modell mindre: Det finns speciella vax som går att applicera på en repad yta. Handlar det om värre repor så är det en sund ide att slipa och därefter lacka området. Ett varningens finger med detta tillvägagångssätt är att det är omöjligt att få till samma nyans. Ljuset - från solen - kommer att falla på olika sätt och detta kommer att medföra att viss skillnad alltid syns.

laga skador i parkettgolv

Byt ut delar av golvet som är trasiga

Om dessa små tips inte fungerar så återstår ett annat alternativ. Att ersätta stavar i parketten med nya sådana. Det är det fina med en smart parkett: du kan hela tiden byta ut delar av golvet snarare än hela ytan. Det som emellertid kommer att krävas i samband med detta projekt är att hela ytan slipas efter att de skadade stavarna bytts ut. Det gör man för att golvets helhet ska bli komplett och att samma nyans och färg syns överallt.

En golvslipning idag är inte det projekt som det var förr - och som många förknippar det med. Tar du professionell hjälp så innebär detta att företaget du anlitar kan utföra slipningen utan att en massa damm sprids runt i bostaden. Dagens moderna maskiner suger upp allt damm direkt och det gör att projektet inte blir fullt lika mödosamt för dig.

Vi renoverar ditt parkettgolv

Du kan med fördel anlita oss för att renovera ditt trägolv. Vi är ett företag som A) kan reparera de stavar som är i behov av att bytas B) kan slipa hela golvet på ett dammfritt sätt och C) kan utföra en ytbehandling efter avslutad slipning. Allt detta faller in under Rot-avdraget och det ger dig en förmånlig skatterabatt motsvarande 30% av den totala arbetskostnaden. Material som används bär ingen större kostnad så det handlar inte om något kostsamt projekt. Du får ett nytt golv för en bråkdel av pengarna, helt enkelt. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert!

Väljer du att genomföra projektet på egen hand så se till vara noggrann med att byta ut stavarna och se till att du får en en möjlighet att prova slipmaskinerna innan. En slipmaskin är tung - väger närmare 80 kilo - och den beter sig inte på det sätt man kanske skulle önska. Träning krävs innan! Kolla även om uthyraren kan ordna med en maskin som suger upp dammet. Det ger dig en enklare resa till ett behagligt, vackert golv. Lycka till!

Kompetent golvslipning som lyfter ditt hem.
23 Jun 2020