Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Spara pengar med golvslipning – välj behandlingar som håller

Med rätt behandling får du ett trägolv som håller i många år

Golvet spelar en stor roll i hur man upplever sin egen bostad. Ett slitet golv har en förmåga att rinna över till andra områden, solka ner och förstöra helhetsintrycket. Ett fräscht golv fungerar på det exakt motsatta viset - man får ett mer rent, sobert och ljust intryck. Att golvet då och då behöver fräschas upp faller sig ganska naturligt sett till hur mycket det används.

Du går dagligen på det, du släpar in en massa smuts, du ställer tunga möbler på golvet och du spiller, tappar och skadar golvet genom allt detta. Lyckligtvis så behöver man inte byta ut ett äldre, skadat golv till en hög kostnad. Nej, det finns ett bättre och billigare alternativ där man slipar ner det översta lagret och får ett, så gott som, nytt golv igen samt ger det en tuff och tålig yta med rätt ytbehandling!

tålig lack på parkettgolv

Välj behandling efter rummets funktion

När det kommer till att välja rätt ytbehandling finns det en några alternativ att se över. Vi skulle säga att du tjänar på att först och främst se till vilket typ av rum det handlar om samt vilken effekt du vill uppnå. Ytbehandlingar kommer i olika former och ger olika skydd; det kan av den anledningen vara en god idé att välja ett bättre skydd i rum där slitaget är som allra störst. Hall och kök är tydliga exempel på där man tjäna på att välja en mer motståndskraftig ytbehandling och därmed få ett golv som på ett bättre sätt står emot tidens tand.

En golvslipning och efterföljande behandling ska ses som en investering och ge en lång livslängd - du vill inte inom loppet av något år upprepa proceduren. Välj  en hårdare och mer tålig behandling som exempelvis lack om du vill att golvet ska hålla länge i rum som har högt slitage.

Lack ger det bästa skyddet 

Att lacka golvet är det vanligaste alternativet och det är också en lösning som fungerar bra i nästan alla olika typer av rum. Lack är den ytbehandling som ger absolut bäst skydd och i kombination med den glansiga, inbjudande ytan man får så rekommenderas denna lösning till de flesta rum - även till hall och kök.

Hårdvaxolja kan vara skonsammare mot känsligare trägolv och detta av den anledningen att det tränger in i träet snarare än att lägga sig som en hinna ovanpå. Genom detta får träet andas och får en längre livslängd.

Under senare år så har fler och fler börjat välja olja som ytbehandling och det är något som man gör av estetiska skäl. Det blir, helt enkelt, snyggt av ytbehandla med olja. Man ska dock veta att skyddet inte alls är lika starkt som vid lackning eller behandling med hårdvaxolja.

 

 

K3 Golv har bred och omfattande kompetens inom bygg och entreprenad!8 Nov 2017