Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Tål mitt trägolv att slipas?

En golvslipning gör att golvet ser som nytt ut igen och är nödvändigt för golvets välmående i det långa loppet. De allra flesta trägolv går utmärkt att slipa upprepade gånger. Hur många gånger beror på vilket sorts trägolv du har.

Vi är specialister på golvslipning av alla typer av trägolv och hjälper dig gärna att ta reda på om ditt golv går att slipa om. Att ta hjälp av en professionell golvslipare innebär en trygghet, eftersom du kan vara helt säker på att ditt golv tas om hand på bästa sätt. Med det sagt så kan du ofta själv, om du vet vilket sorts golv du har och ungefär när det är lagt, avgöra om ditt golv kan slipas om eller om det är dags att byta ut det.

Massiva trägolv kan slipas om många gånger

Ett massivt trägolv, som består av ett och samma trä rakt igenom, kan slipas väldigt många gånger. Det är först när det är mindre än 4 mm kvar av träet ner till fogen som man måste börja fundera på att byta ut golvet, och det ska till ett riktigt gammalt golv för att ha blivit slipat så många gånger. Med tanke på att en golvslipning sällan behöver utföras mer än högst vart tionde år så är det lätt att förstå att vissa massiva parkett- eller plankgolv i Stockholm har bevarats i över hundra år

Om du har ett massivt trägolv med springor mellan plankorna kan du själv se hur tjockt golvet är genom att sticka ner en smal spackel eller annat tunt föremål i en springa. Finns det mer än 4 mm kvar ner till fogen så går golvet att slipa om utan problem. Annars bör det bytas ut.

Lamellparkett - tunnare slitskikt

Lamellparkett är moderna golv som består av tre lager. De kallas även nuförtiden kort och gott för parkettgolv eller klickgolv. Dessa golv är slitstarka och lätta att lägga, och dess uppbyggnad gör att de är mindre känsliga för fuktrörelser och blir väldigt stabila. En nackdel är dock att det endast är det översta lagret, slitskiktet, som kan slipas om, och ett lamellparkettgolv kan sällan slipas om mer än två eller tre gånger.

Vet du när golvet är lagt och hur många gånger det har slipats om tidigare är det inga problem, men om du är osäker på om ditt lamellparkettgolv kan slipas om kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Vi hjälper dig med golvslipning i Stockholm

Om du är osäker på om ditt trägolv tål att slipas om kan du kontakta oss. Vi har lång erfarenhet och bred kunskap om alla typer av trägolv och kan lätt avgöra hur många slipningar ditt golv klarar av.

När det kommer till själva golvslipningen är det också något du med fördel lämnar över till oss proffs. Att slipa ett fint gammalt trägolv själv är ett risktagande; en golvslipmaskin är tung och svårmanövrerad och har man aldrig slipat golv förut finns stor risk att slipningen blir ojämn och till och med att du råkar skada golvet.

Anlitar du oss för din golvslipning så garanteras du ett perfekt slipat golv och du kan dessutom utnyttja ROT-avdraget för att dra av 30% av arbetskostnaden. Du slipper dessutom hyra utrustning och du får garanti på arbetet. Vi slipar trägolv på ett dammfritt sätt med moderna kvalitetsmaskiner och ditt trägolv blir som nytt igen.

Kontakta oss idag om du vill ha hjälp med att avgöra om ditt trägolv kan slipas om!

Kompetent golvslipning som lyfter ditt hem.
4 Jun 2020