Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Varför golvslipning är ett bra val för din ekonomi

I denna artikel tipsar vi om varför golvslipning är ett bra val för din ekonomi. Det finns pengar att spara!

Ett nytt golv kostar mycket pengar. Många verkar inte vara riktigt förberedda på detta och får en obehaglig överraskning då man väl står inför att välja det nya golvet. Man kanske har tänkt sig ett mer exklusivt golv, men inser ganska snart att den egna budgeten inte ens når till knäna av vad ett sådant kostar.

Här ska emellertid ett tillägg göras innan vi fortsätter. De budgetgolv som finns idag är av högre kvalitet än förr och håller god klass. Men, det handlar, även om man köper ett sådant, om ganska mycket pengar.

Onödigt? I många fall är det så. Förstå oss rätt. Vissa golv är bortom räddning och måste bytas ut. De allra flesta golv har dock fortfarande möjligheter att bli fina igen. Till en bråkdel av priset för ett nytt golv. En golvslipning ger dig en möjlighet att förädla det gamla golvet, ta fram det vackra igen och där den efterföljande ytbehandlingen ger både styrka, värme och skönhet.

Pris på golvslipning varierar beroende på hur stor yta det handlar om, vilket företag man väljer och hur pass kraftigt slitage som måste slipas bort. Nästan oavsett dock: en golvslipning är billigare än vad ett nytt golv är. Det är den utgångstanken man måste ha.

Nya direktiv från EU - återanvänd för en bättre miljö

Vi lever i en värld som har ett stort hot över sig i form av miljöförstöringen. Det handlar om en ond cirkel som måste brytas - och där vi alla kan bidra i det lilla. Riktlinjer och nya direktiv från högre instans ger oss värdefulla tips om hur vi kan förändra vårt eget beteende och därigenom också minska våra egna avtryck.

Återvinning har länge varit den lösning som rekommenderas högst; en lösning som fortfarande ligger kvar och som vi fortfarande ska sköta om så mycket vi bara kan.

Det har emellertid, från EU, kommit nya direktiv om vads om egentligen är bäst för miljön. Numera pekar man på återanvändning som den detalj som i det långa loppet kan göra störst skillnad för vår miljö. Golvslipning är ett väldigt bra exempel på återanvändning och återbruk. Istället för att riva ut och lägga in nytt så slipar man upp det gamla golvet och får detta att se nytt ut. En tydlig skillnad.

Bättre resultat av en golvslipning

Väljer man en professionell golvslipning så finns det dessutom väldigt många fördelar utöver priset. Några av dessa kan sammanfattas enligt följande:

  • Bättre resultat. Lägger du in ett nytt trägolv så kommer du att se att detta lever som en följd av förändringar av temperatur och luftfuktighet. Ett nytt golv som läggs på ett felaktigt sätt kan spricka, få dalar eller större buktningar. Det gamla golvet är konstant: det har redan växt klart och ligger där det ligger. En annan fördel med detta är skönheten. Golvet har fått patina och alla ådringar har kommit fram och skapat ett unikt golv. Genom att slipa - och ytbehandla - så kommer all skönhet fram igen. Ett helt nytt golv behöver tid, mycket sådan, för att kännas hemtrevligt.
  • Dammfritt. Den stora nackdelen med en golvslipning är dammet. Damm bildas och det handlar om finkornigt sådant som gärna letar sig in överallt där en springa finns. Idag dock så är det bättre: dagens maskiner samlar direkt upp slipdammet och gör att kraven på förberedelse minskat radikalt. Det räcker med att stänga dörren.
  • Större chans att förändra. I många fall kanske man tröttnat på golvets utseende snarare än skicket. Man vill ha ett annat golv. Punkt. Men, även ett äldre golv går att förändra och där man exempelvis genom en pigmentering kan byta färg på det. Idag finns det väldigt många alternativ vad gäller ytbehandling och det ökar chansen för att du ska hitta det du söker - utan att riva ut och ersätta golvet. Återanvänd!
Kompetent golvslipning som lyfter ditt hem.
2 Sep 2020