Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Höj värdet på bostaden med golvslipning

Golven är ofta det första en ny besökare lägger märke till i en bostad. Därför kan ett vackert, nyslipat trägolv hjälpa till att höja priset vid en bostadsaffär.

Att slipa golven precis innan man ska flytta ut, verkar inte det lite onödigt? Inte om man ska tro Stockholms mäklare, som i flera undersökningar pekat på just golvslipning som en smart och billig lösning för att höja värdet på bostaden. Med hjälp av golvslipning eller en trappslipning kan slutpriset på en bostad i Stockholm gå upp med 2-3 procent. Tycker det att det låter lite? Låt oss göra ett räkneexempel:

Markant värdeökning

I runda slängar ligger kvadratmeterpriset på en bostadsrätt i Stockholm på 70 000:-. I innerstan är det mer, längre ut är det lägre priser. För en genomsnittlig trea i Stockholm på 70 kvm ligger således det förväntade slutpriset på ungefär 4 900 000 kronor. En golvslipning i hela bostaden kan enligt mäklarna alltså höja det förväntade värdet på bostaden med mellan 98 000 och 147 000 kronor.

Så vad kostar då en golvslipning? Ja, hos oss får du en parkettslipning plus ytbehandling med hårdvaxolja för 300:- per kvadratmeter, vilket för trean på 70 kvm alltså innebär 21 000 kronor. Med andra ord, en kostnad på 21 000 kronor kan ge en förväntad värdeökning av bostaden på mellan 98 000 och 147 000 kronor. Och inte nog med det, en golvslipning räknas som en förbättrande åtgärd, vilket innebär att du kan dra av en del av kostnaden från reavinsten efter försäljningen. Med allt detta i åtanke är det nog ganska få som skulle säga att en golvslipning inför försäljning är en onödig utgift!

Golvslipning gör golven som nya

Att vackra trägolv ger bostaden ett ombonat och samtidigt exklusivt skimmer är nog de flesta överens om. Ett vackert gammalt massivt trägolv håller i princip hur länge som helst om det tas om hand på rätt sätt, det vill säga görs rent regelbundet och slipas om med jämna mellanrum. Hur ofta man bör slipa om ett trägolv beror på var det ligger och hur hårt det slits, men det är definitivt inte “ofta” i den bemärkelse vi brukar använda ordet. Ett massivt golv som inte slits onormalt mycket kan gott och väl klara sig i tio år mellan slipningarna.

Eftersom ett massivt golv kan slipas om väldigt många gånger innan det slitits ut är det inte underligt att man i lägenheter i Stockholm ofta stöter på massiva parkettgolv som legat i över hundra år och fortfarande ser fantastiska ut när man slipat dem. När man slipat och ytbehandlat ett trägolv ser det nämligen ut som nytt igen, hur gammalt det än är. Det är en av de mest imponerande egenskaperna hos massiva trägolv.

Professionell golvslipning

Vi är experter på att slipa trägolv och hjälper dig gärna att slipa dina golv inför en försäljning. Genom att anlita oss för en golvslipning så höjer du värdet på din bostad på ett mycket kostnadseffektivt sätt. Vi hjälper dig också gärna att planera de nyslipade golvens utseende med tanke på val av ytbehandling, för att säkerställa att de nyslipade golven harmonierar med och förhöjer bostadens utseende och känsla.

Kontakta oss idag om du planerar en flytt och vill få dina trägolv i nyskick inför försäljningen. Det blir en investering som verkligen lönar sig!

Kompetent golvslipning som lyfter ditt hem.
26 May 2020