Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Gjuta igen golvbrunn i källare

Gjuta igen golvbrunn i källare 

Det är alltid viktigt att man följer reglerna för branschen när det handlar om VVS och ytskikt i våtrum. Även när man ska gjuta igen en golvbrunn för att lägga ett nytt golv finns det en hel del att tänka på.

Ska källaren byggas om till ett sällskapsrum eller användas till något annat syfte. För att kunna lägga ett nytt golv är det måste att den gamla golvbrunnen ska gjutas igen. När källarrummet ska användas så kommer brunnen bara att vara i vägen och i rum där människor ska umgås och trivas behövs det inga våtrumsmattor som är nödvändiga i badrum. Men när ett nytt rum ska byggas så behöver ytskiktet ändras och nytt golv läggas över golvbrunnen.

Gammal brunn kan pluggas för gott

Om brunnen är så gammal att den hade behövt ersättas vid en ny renovering så är det bäst att plugga igen den för gott. Ingen mening med att ha en golvbrunn som alltid kommer att vara obrukbar, riskerar bara att leda till problem i framtiden. Men om det finns en chans att du kommer att vilja ha en brunn i källaren någon gång så kommer den ändå att behöva pluggas så att den möter upp dagens standard och höga krav.

golvbrunn i källaren

Om du har en fullt fungerande brunn som bara ska pluggas igen temporärt så bör du använda material som tål fukt och håller tätt och vara möjligt att ta bort vid en framtida renovering. Det finns olika alternativ att välja på, vilket som passar bäst beror på brunnens ålder. För att veta vad som passar bäst, ta med en bild på brunnen till bygghandlaren så kan du få tips om vilka material som passar bäst när du ska plugga igen brunnen.

Viktigt med ett ordentligt underarbete

Innan man lägger ett nytt golv är det i alla fall viktigt att underarbetet är ordentligt utfört. Plugga igen genom att fylla brunnen med vattentät betong som finns i de flesta byggbutiker. Det är viktigt att skydda så att betongen inte letar sig ner i avloppet. När brunnen är pluggad så kan golvet läggas på utan risk för fuktskador och andra problem.

Om du inte vill ta risken att plugga igen avloppet och lägga golvet själv så rekommenderar vi att du anlitar en snickare - gärna en som erbjuder totalentreprenad.


Liknande artiklar

Kubbgolv – passar både inomhus och utomhus

Lägga stengolv – Steg för steg

Källargolv – lägg rätt golv i källaren

Kompetent golvslipning som lyfter ditt hem.
7 Apr 2021