Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Golvtrender 2022

Vad är det egentligen som vi vill ha under fötterna 2022? Golven vi går på speglar andra trender och tankegångar som finns just nu. Hållbart och miljövänligt är två ledord som går igenom alla trender. När man lägger ett golv vill man att det skall kännas fräscht länge och de trender som vi rapporterar om är inte några dagssländor.


golvtrender 2022 - betonggolv

Polerad industri

Vad som anses vara rustikt kan ändra sig över tid. 2022 kommer vi finna den rustika känslan som vi vill åt på industrigolvet. Bokstavligen. Betonggolv, gärna polerad betong, gör en stark entre 2022. Även det lite mer sofistikerade terazzo materialet ser vi gärna i hallar, badrum, kök och såklart i utomhusmiljöer. Detta är golv som håller länge och som tål tuffa tag. Dock är de inte så mjuka eller ljuddämpande vilket gör att det är material som man vill hålla borta från barnrummet. Betonggolv är ett statement golv och kräver sin bostad eller fastighet för att göra sig på rätt sätt.

Skogsbad

Att man skall gå ut i skogen för att njuta av frisk luft och fågelsång är något som vi länge vetat är bra. Nu finns det även ett ord för att njuta av alla intryck från skogen - skogsbad. Naturen och naturmaterial följer med oss in och hem. Trägolv av alla slag fortsätter vara en het golvtrend 2022. Framförallt nordiska träslag såsom furu, ek och björk är trendigt. Trägolv kan finnas i en rad olika varianter.

Mönstergolv såsom fiskbensparkett är en egen stark trend som kommer men det finns även mer moderna varianter, till exempel industriparkett, som vi gärna ser. Viktigt är dock att träet skall komma från en miljöcertifierad skogsplantering och behandlats på ett sätt som inte skadar varken människor eller natur. Ett massivt trägolv är på ett naturligt sätt tidlöst och hållbart - en investering som håller för svängningar i inredningstrender.

Mönster, färg och form i vårens golvtrender

Som vi nämnde innan är mönstergolv inne och något som lämpar sig att göra mönster av är golv av vinyl, linoleum och plastgolv. Ibland går det att klippa till egna mönster av olika mattor men ofta finns det färdiga bitar att sätta ihop eller att golvet helt enkelt har ett mönster tryckt på sig. Här kan man med fördel ge en blinkning åt 50- talets svartvita rutor eller psykedeliska 60-tals mönster. Låt ditt golv bli färgklicken i ditt hem! Vinyl, linoleum och plastgolv går idag att få klimatsmarta, miljövänliga och utan ämnen som BPA och DPE. Det är praktiskt, lättstädat, ljuddämpande och skönt att gå på.


Liknande artiklar

Kubbgolv – passar både inomhus och utomhus

Lägga stengolv – Steg för steg

Lägga trall på balkong | Enkelt & hållbart trägolv

Kompetent golvslipning som lyfter ditt hem.
13 Nov 2021