Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Lägga golv på krypvind

Det är populärt att tömma gamla vindsvåningar och bygga om dem till lägenheter eller ett extra rum i en etagelägenhet. Även i en villa kan det fungera utmärkt att bygga om vinden för att få extra sovrum eller en plats att röra sig på.

Att renovera golvet är en viktig del av ett sådant vindsprojekt. Här berättar vi mer om hur man ska gå tillväga när det är dags att lägga ett golv på krypvinden.

lägga nytt golv på krypvind

Viktigt att kontrollera hållfastheten

Oavsett vad du ska använda din nya vindsvåning till så är det viktigt att kunna gå raklång och kunna få plats att städa utan att knäcka ryggen.

Det är mycket viktigt att kontrollera att golvet är tillräckligt starkt för dig och dina byggplaner. Det är inte ovanligt att ett vindsgolv behöver förstärkas och det är smart att göra detta i ett tidigt stadie – en stabil grund är alltid en bra försäkring.

När nödvändiga förstärkningar är gjorda och lagningar är utförda så är det dags att börja tänka på hur du vill inreda. Det går att lägga såväl parkett, laminat och vinyl kan läggas direkt på ett befintligt utan att det bygger på så mycket i höjd. Med ett bra mellanlägg kan du dessutom komma undan med lite ojämnheter i underlaget. Parkett, laminat och vinyl fungerar dessutom utmärkt med golvvärme, som ofta kan vara bekvämt på kalla vindsvåningar.

Funktionen viktigast vid val av golv

När det är handlar om att välja golv så är det vindens kommande funktion som avgör. Parkett ger en lyxig våningskänsla, laminat och vinyl är tåligt och passar bra i barnrum. Vinylgolv är dessutom mycket bra som ljuddämpare, därför rekommenderas detta golv ofta till vindsvåningar.

När det handlar om det rent estetiska finns det något för alla smaktyper. Borstat trä med synliga kvistar är bra om du vill behålla en rustik känsla. Ljusa trävarianter är bra om du vill ha en ljus och fräsch vindsvåning. Hela golvplankor är bra om man vill skapa en rustik känsla i rummet.


Liknande artiklar

Lägga stengolv – Steg för steg

Fuktskada parkett – så lagar du golvet

Lägga trall på balkong | Enkelt & hållbart trägolv

Kompetent golvslipning som lyfter ditt hem.
8 Jul 2022