Golvslipning Stockholm Logotyp

Golvslipning Stockholm

Experten på dammfri golvslipning | 08-120 96 900

Är all golvslipning dammfri?

Är du i behov av en golvslipning så kommer du förmodligen också att stöta på det faktum att många företag erbjuder en dammfri golvslipning.

Det låter ju väldigt bra. Damm i samband med att man slipar sina golv är ett av de huvudsakliga skälen till varför många avstår. Dammet gör att man tvingas täcka för varenda springa och att man - inte ens då - är helt säker från att skonas. En dammfri golvslipning? Ja, tack gärna!

Men, det man måste veta är att denna teknik funnits länge. Dagens maskiner är helt enkelt bättre, de är mer utvecklade och mer sofistikerade än gårdagens modeller. Slipmaskiner idag är lättare, de är enklare att köra och de kräver inte samma erfarenhet som en äldre modell. Därtill så suger de också upp allt damm och ger genom detta dig som kund en dammfri golvslipning.

De flesta företag idag har uppdaterat sin maskinpark och kan genom detta också erbjuda dig en slipning av golven där inget damm yr omkring överallt i din bostad. Anledningen till varför man marknadsför detta är att man kan ta bort en del av de förutfattade meningar som många har.

Som företag inom golvslipning så kan man, helt enkelt, nå nya kunder genom att klart och tydligt klargöra att det inte längre dammar då man slipar ett golv. Många saknar vetskap om vad dagens maskiner klarar av och detta är ett bra sätt att räta ut en del frågetecken om vilken uppoffring som förväntas av en kund.

Klargör gärna detta innan du skriver avtal

Vi sa att de flesta golvslipare idag har en mer uppdaterad maskinpark. De gamla slipmaskinerna finns emellertid fortfarande kvar och de används även. Som kund så kan det således vara en god idé att klargöra detta innan man påbörjar jobbet.

Det vill säga: se till att golvslipningen sker med nya maskiner och därmed också blir dammfri. Anlitar du en golvslipare som har väldigt många uppdrag igång så kanske denne chansar och använder en äldre maskin då de nya, helt enkelt, används någon annanstans.

Då kan det vara bra att få med ordet dammfri i avtalet ni skriver och att du genom detta också har rätt till en sådan.

Finns det en poäng i att fortfarande tala i termer om dammfritt?

Ja, det gör det. Dels av den anledningen att många privatpersoner inte är medvetna om denna möjlighet och att man kan attrahera nya kunder. Dels även av det faktum att det fortfarande finns företag med äldre maskiner som inte kan erbjuda en golvslipning fri från damm.

De flesta har, som sagt, gjort en växling från dåtid till nutid, men det finns fortfarande kvar de som använder uteslutande äldre maskiner. Därför är det en trygghet för kunden att dammfri slipning skrivs ut och att man trycker på detta.

Förväntar man sig en sådan och därefter möter en bostad där damm ligger längs varenda hylla, i varenda skåp och i varje lucka - ja, då blir man också besviken. Om några år så räcker det förmodligen att skriva att man erbjuder en golvslipning, men som det är idag måste prefixet dammfri användas.

Relaterade artiklar

Så förbereder du bostaden inför golvslipning

Så målar du ett slipat golv

Snabb guide till att slipa trägolv

Tips på ytbehandlingar

 

Kompetent golvslipning som lyfter ditt hem.11 Jan 2020